[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

15 NAV: jelentősen megnőtt a kockázatos adózók száma

Feltöltve: 2016. 12. 01

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több mint 547 ezer adózót minősített adózói életútja alapján a harmadik negyedévben, mintegy 5 ezerrel kevesebbet, mint az előző negyedévben és a kockázatos adózók száma az előző negyedévi 420-ról több mint 36 ezerre nőtt - közölte az adóhatóság pénteken. 


A NAV már harmadik alkalommal minősítette a cégjegyzékbe bejegyzett, valamint az áfa-regisztrált adózókat. Mivel a harmadik negyedévben már a kényszertörlés alatt álló adózók, valamint azok is kockázatosnak minősülnek, akik adóteljesítményük 70 százalékát meghaladó adókülönbözettel vagy mulasztási bírsággal érintettek, a kockázatos adózók száma jelentősen megemelkedett, és a minősítettek 6,6 százalékát tette ki.

A megbízható adózók száma nem változott érdemben, továbbra is mintegy 190 ezren kerültek ebbe a kategóriába. Az általános kockázatú kategóriában az előző negyedévhez képest 40 ezerrel kevesebb, mintegy 321 ezer adózó van.

A minősítés eredményéről azon vállalkozások kaptak értesítést elektronikus tárhelyükre, amelyeket első alkalommal minősített a NAV, vagy amelyeknek a második negyedévhez képest változott a minősítésük. Az eredmény az ügyfélkapun keresztül elérhető eBEV portálon is lekérdezhető.

forrás: MTI 




Weboldalfejlesztés: SimiSoma