[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Ettől várja a kormány az új munkahelyek teremtését - interjú (2011.03.29)

Feltöltve: 2011. 04. 07

A társasági adó és az adminisztrációs terhek csökkentése, valamint az Új Széchenyi-terv pályázatai révén jönnek majd létre új munkahelyek - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Cséfalvay Zoltán arról is beszélt: óriási siker, hogy az unió a magyar elnökség ideje alatt döntött az egységes európai szabadalom létrehozásáról.


A társasági adó csökkentésétől, a vállalkozásokra háruló adminisztrációs terhek csökkentésétől és az Új Széchenyi-tervben megnyíló pályázati forrásoktól várja a kormány a munkahelyek számának emelkedését - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Cséfalvay Zoltán hozzátette: mindehhez hozzájárul az a munkaerő-piaci szabályozás is, amely az embereket az eddiginél erősebben ösztönzi a munkavállalásra.
 
Az államtitkár ugyanakkor megjegyezte, hogy a munkahelyteremtő intézkedéseknek megvan a kifutási ideje, eltart egy darabig, amire érezhetően kevesebbet kell az adminisztrációval foglalkozni, mire beindulnak a pályázatok, és mire az adócsökkentés nyomán felhalmozódik annyi pénz, amiből új befektetéseket lehet indítani.
 
A stratégiai államtitkár óriási sikernek nevezte, hogy éppen a magyar elnökség ideje alatt fogadta el az unió huszonöt tagállama a szabadalmi oltalom egységes rendszerének felállításáról szóló javaslatot, amellyel egy ötvenéves folyamatot zárt le.
 
A 2014-ben induló rendszer lényege, hogy elég lesz az Európai Unió egyetlen országában benyújtani a szabadalmi kérelmet, annak elfogadásával az oltalom Spanyol- és Olaszország kivételével mindenhol érvényes lesz - magyarázta Cséfalvay Zoltán.
 
A feltalálók, fejlesztők ezzel rengeteg pénzt spórolhatnak meg, ráadásul versenyelőnyhöz is juthatnak, a szinte egész Európára érvényes egyszerű és áttekinthető szabadalom ugyanis arra ad lehetőséget, hogy az innovátorok sokkal több forrást és sokkal rövidebb idő alatt vonhassanak be a fejlesztésbe - fűzte hozzá a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára.

(Forrás:www.kormany.hu)




Weboldalfejlesztés: SimiSoma