[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Rengeteget tanultunk a magyarországi naperőmű boomból, és ez még csak a kezdet

Feltöltve: 2023. 06. 22

Partnereink sikerei mindig fontosak és örömteliek számunkra is. A megújuló energia szektorban partnerünk az ország legnagyobb naperőművének kivitelezésében vállalt kulcsszerepet. Gratulálunk és további sikeres működést kívánunk a Forest-Vill Kft-nek!


Forrás: Portfolio.hu

Rengeteg keserves és örvendetes tapasztalatot is szereztünk az elmúlt évek magyarországi naperőmű boomja során, amióta alállomás építő cégből eljutottunk odáig, hogy az ország legnagyobb egybefüggő naperőmű projektjénél, a mezőcsátinál, is fontos munkákat végeztünk el – osztotta meg a tanulságokat a Portfolio-nak adott nagyinterjúban Németh Csaba. A Forest-Vill Kft. ügyvezetőjével a további magyarországi naperőmű-építési kilátásokról, a velük járó villamosenergia rendszerbeli kihívásokról, a különféle okos, digitális megoldásokról, a szakképzett munkaerő hiányáról és a pótlására tett erőfeszítések irányairól is beszélgettünk. Szóba került az is, hogy a nagy külföldi ipari cégek magyarországi betelepülése miatt is szükségessé váló hálózatfejlesztések milyen komoly üzleti kilátásokat vetítenek előre a következő évekre, amely mellett a nemzetközi, közel-keleti piacra belépés eddigi eredményeit is megosztotta velünk a szakember.

Portfolio: Nemrég Kiskunhalason egy 50 MW-os, vagyis igen jelentős méretű naperőmű kivitelezésének értek a végére. Hogy jutottak idáig, hiszen 2015-ben alállomásokat építő cégként kezdték?

Németh Csaba: A magyarországi naperőmű-fejlesztési boom volt a cégünk életében az a nagy ugrás, amivel ki tudtunk lépni az alállomás-építési tevékenységen túl egy új növekedési pályára. Az alállomás-építés nagyon speciális szakértelmet igényel, amire növekvő igény van, ugyanakkor a növekedési lehetőségeket erőteljesen korlátozza, hogy a villamosenergia-hálózat fejlesztési, illetve a szabályozói keretek miatt ez a tevékenység nagyon függ az áramszolgáltatók megrendeléseitől.
Cikk folytatása: Portfolio.hu




Weboldalfejlesztés: SimiSoma