[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Május 15-ig kérhető a januári adóváltozások miatti kompenzáció

Feltöltve: 2011. 05. 10

A költségvetési szerveknél foglalkoztatottak május 15-ig pótlólag leadhatják munkáltatójuknak igénylésüket a januárban életbe lépett adó- és járulékváltozások ellentételezését szolgáló kompenzációra - közölte a 


Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn az MTI-vel. A 2011. évi kompenzációról szóló kormányrendelet április 15-i módosítása lehetővé teszi, hogy aki 2011. január 1-jén jogosult volt kompenzációra, de a megadott határidőig nyilatkozatát nem adta le, május 15-ig pótigénylést nyújthat be. A jogszabályi feltételek teljesülése esetén 2011. január 1-jéig visszamenőleg válik jogosulttá a kompenzációra, azon hónapokra is, amikor kompenzációban nem részesült.
 
A nyilatkozat mellett a rendelet 2. számú mellékletében megjelent "Bejelentés a költségvetési szervnél foglalkoztatottat megillető, a 2011. évi adó- és járulékváltozások ellentételezésére szolgáló kompenzáció pótlólagos érvényesítéséről" elnevezésű nyomtatványt is le kell adni a munkáltatónak.
 
Amennyiben valaki január 15-e után, de a módosító rendelet hatályba lépését megelőzően adta le nyilatkozatát, és így a késedelmes leadás miatt volt olyan hónap, melyre nem járt számára a kompenzáció, szintén ki kell töltenie a mellékelt nyomtatványt, és pótigénylési szándékáról a nyilatkozatot le kell adnia a munkáltatójának.
 
A 2011. május 15-e utáni, késedelmes leadás után a kompenzáció visszamenőleges érvényesítésére nincs lehetőség.
 
(MTI)




Weboldalfejlesztés: SimiSoma