[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Itt adhatja le szja-bevallását az utolsó pillanatban

Feltöltve: 2011. 05. 13

Meghosszabbított nyitva tartással készül a személyi jövedelemadó bevallások feladási határidejére a Magyar Posta. Idén többen hagyták az utolsó pillanatra a bevallást, így várhatóan nagyobb sorra kell számítania annak, aki levélben továbbítja számvetését az adóhatóságnak.


Idén szokatlanul sokan halasztották az utolsó pillanatra az szja-bevallást, az adóhivatal két héttel a május 20-ai határidő előtt még több mint 2,7 millió bevallást várt. A jövő pénteki határidő miatt aznap az elmúlt évekhez hasonlóan - a forgalom várható növekedésére történő felkészülésként a normál rendtől eltérő nyitva tartást rendelt el több posta esetében - tájékoztatta a Gazdaság.hu hírügynökséget a Magyar Posta Zrt.
 
Budapesten a Nyugati és a Keleti pályaudvarnál található posták éjfélig, a Mammut bevásárlóközpontban lévő kirendeltség 21 óráig tart majd nyitva a nagy napon, a Fogarasi úti Tesco áruházban lévő postahivatal pedig ahogy mindig, most is 0-24 óráig várja majd az ügyfeleket.
 
Vidéken a Magyar Posta Zrt. valamennyi megyeszékhelyen legalább egy postát 20 óráig nyitva tart. Amennyiben a megyeszékhelyen nincs az általános nyitva tartás szerint 20 óráig (vagy tovább) üzemelő posta, illetve ahol az igénybevétel indokolja, ott elrendelik a megyeszékhelyi 1-es számú posta hosszabbított nyitva tartását.
 
A fentieken kívül valamennyi posta a forgalom folyamatos figyelemmel kísérésével, szükség esetén szolgálat átszervezéssel igyekszik az esetlegesen megnövekvő forgalmat lebonyolítani, indokolt esetben a postavezetők igény szerint a szolgálatokat megerősítik, munkaerő-átcsoportosítással a beültetett munkahelyek számát növelik. Aki a nyitvatartási időben megérkezik, azt ki is szolgálják - ígéri a Magyar Posta Zrt.

(Forrás:www.napi.hu)




Weboldalfejlesztés: SimiSoma