[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Hazacsorognak az offshore-vagyonok

Feltöltve: 2011. 06. 10

Bankoknál, adószakembereknél érdeklődnek azok az üzletemberek, akik kihasználnák a tavaly elfogadott offshore-amnesztiáról szóló szabályt, s kedvezményes közteher mellett hazahoznák korábban offshore cégekben tartott vagyonukat - írja a Magyar Nemzet.


A lapnak a KPMG adótanácsadónál elmondták: az érdeklődés okai között szerepel a társasági adó tavalyi és a személyi jövedelemadó idei csökkenése is, hiszen e vagyonokat korábban éppen a magas közterhek miatt vitték ki az országból.
A pénzügyi felügyelet februárban nevezte meg azt a tíz bankot, amely részt vehet az offshore-vagyonok hazahozatalában. E pénzintézetek feladata egyebek mellett, hogy levonják a kedvezményes 10 százalékos adót a hazahozott pénzből, azt átutalják az adóhivatalnak, és kiadják azt az igazolást, amely alapján a vagyon tulajdonosa amnesztiát élvez, vagyis az érintett összeg eredetét utóbb már nem vizsgálhatják a hatóságok.
A bankok egy része még nem indította el a szolgáltatást, mert bizonyos gyakorlati kérdéseket tisztáznának, melyekről a bankszövetség egyeztet kormányzattal. A bankszövetség szakértője szerint ezekről hamarosan megszületnek az írásos állásfoglalások, s a bankok fogadhatják az offshore pénzeket hazahozni szándékozó ügyfeleket.

(Forrás:www.ado.hu)




Weboldalfejlesztés: SimiSoma