[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Nyugdíjpénzek: fontos eseményen vagyunk túl

Feltöltve: 2011. 06. 17

A magánnyugdíjpénztárak (mnyp.) többsége nem élt az ünnep miatt meghosszabbodó határidővel, már a múlt héten átutalták az állami rendszerbe visszalépett tagok pénzét.
 


A korábban a legnagyobb piaci szereplőnek számító OTP közleményben tudatta, június 8-án átadta az átlépett tagok vagyonát az Államadósság Kezelő Központnak. A vagyon piaci értéke a 2011. május 31-i árfolyamon számolva 685 milliárd forint volt. Lengyel Márk, a Generali Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója a Napi Gazdaságnak elmondta, az összeget ők is június 8-án továbbították.
 
Az ING csütörtökön (kilencedikén) 515,5 milliárdot adott át. A Budapest Mnyp. már egy nappal korábban transzferált, az MKB kasszája pedig múlt pénteken utalt 54 milliárd forintot. Az Aranykor Mnyp. már hatodikán teljesített, 81,1 milliárd forint továbbítása után a pénztárban 9,2 milliárd maradt. 

 
 
A vagyonátadás után felgyorsulhat a pénztári koncentráció, bár a tapasztalatok szerint nem egyszerű bekebelezni a kényszerűen távozók tagságát. A minimálisan megszabott kétezer fő helyett 1400 taggal rendelkező Dimenzió Mnyp. közgyűlése elutasította a végelszámolást, a felkínált beolvadásnál pedig nem találták elég szélesnek a választékot − folytatás a nyáron várható. Az Életút (amely 3,7 milliárdot adott át, így kezelésében 447 millió maradt volna) tagjaira bízza a piacon maradt szereplők közül a választást. Az önkormányzati elv miatt (a kasszák tulajdonképpen a tagok tulajdonában vannak) a tagság \"értékesítése\" másutt is inkább csak óhaj marad.
 
(Forrás:www.ado.hu)
 




Weboldalfejlesztés: SimiSoma