[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Meg sem jelent, máris drágul az üdülési csekk utódja

Feltöltve: 2011. 06. 17

Csak nemrégiben készült el az üdülési csekket felváltó Széchenyi pihenőkártyáról (SZÉP) szóló rendelet, a kormány máris módosított azon.
 
 


A Magyar Közlönyben közzétett jogszabályban egyértelműsítették, hogy a plasztik beváltásakor felszámítható maximálisan 1,5 százalékos jutalék a kapcsolódó szolgáltatásokra is érvényes. A korábbi rendelkezés szerint a munkavállalók egy társkártyát ingyenesen kaptak volna, az új szabályozás viszont minden egyes társkártyánál megengedi, hogy az intézmény az elõállítási és kézbesítési költségként elismert 1,5 ezer forintot a munkavállalóra háríthatsa. Ugyanennyi számíthatnak fel elveszett, ellopott vagy megrongálódott kártyák pótlása esetén. A terhek további emelését jelenti, hogy bekerült egy olyan passzus, amely szerint ez áfa nélkül értendő (a tényleges ár így már 1875 forint). 
 
A SZÉP honlapján az elfogadóhelyek listája még mindig üres, amin nem is lehet csodálkodni, hiszen még egyetlen pénzügyi intézmény sem bocsátott ki ilyen plasztikot. Igérete szerint elsőként az OTP indulhat majd el, de erre is csak júliusban kerül sor. A legnagyobb magyar bank mellett eddig az MKB jelezte csatlakozási szándékát, a K&H-nál és az UniCreditnél még csak vizsgálódnak.

(Forrás:www.ado.hu)




Weboldalfejlesztés: SimiSoma