[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Augusztustól változik a szabadság kiadása

Feltöltve: 2011. 07. 14

A parlament július 4-i ülésén fogadta el az egyes munkaügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely több munkaügyi jogszabályt is módosít. Változik többek között a Munka Törvénykönyve, a munkaügyi ellenőrzés és az egyszerűsített foglalkoztatás is. A módosítások közül a szabadságra vonatkozó változásokat emeljük ki.


A hatályos szabályozás értelmében a szabadság kettőnél több részletben csak a munkavállaló kérésére adható ki, azaz a munkáltató nem zárhatja ki azt, hogy akár három hétre egyhuzamban szabadságra menjen dolgozója, csak annak időpontjába szólhat bele (ugyanis csak az alapszabadság egynegyedét köteles a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kiadni).
Augusztus 1-től a már nemcsak akkor lesz kettőnél több részletben kiadható a szabadság, ha azt a munkavállaló így kéri, hanem a munkáltató is dönthet így. A döntést azonban indokolnia kell: fontos gazdasági érdeke, vagy működését érintő ok miatt mondhatja a dolgozónak, hogy nem tudja egyhuzamban három hét szabadságra engedni.

Visszaélni azonban nem lehet ezzel joggal, ugyanis nemzetközi egyezmény határozza meg, hogy egy évben legalább 14 nap egybefüggő távollét biztosítása ilyenkor is kötelező.

Könnyebb lesz a munkába visszatérés

A hatályos szabályozás szerint a szabadságot csak a munkaviszony megszűnésekor lehet pénzben megváltani.

Új szabállyal is kiegészül a Munka Törvénykönyve: ha a munkavállaló a fizetés nélküli szabadságát meg kívánja szakítani, ezt előzetesen közölnie kell a munkáltatóval. Ha a fizetés nélkül szabadság kezdetétől számított 6 hónap letelte előtt kíván munkába állni, akkor a munkáltató a bejelentést követő legfeljebb 30 nap elteltével, ha pedig hat hónap elteltével vagy azt követően kíván munkába állni, akkor a bejelentést követő legfeljebb 60 nap elteltével a munkáltató köteles őt foglalkoztatni.

(Forrás: www.ado.hu)




Weboldalfejlesztés: SimiSoma