[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

A Huawei csökkenti a gyártást Pécsen

Feltöltve: 2011. 08. 30

A kínai Huawei pécsi üzeme három helyett hamarosan egy műszakban termel; a céggel üzleti kapcsolatban álló Elcoteqnél szeptembertől csökkentik a béren kívüli juttatásokat - értesült az MTI.


Az MTI értesülései szerint a távközlési berendezéseket gyártó kínai vállalat Pécsen jelenleg kilencven embert foglalkoztat, számuk rövidesen mintegy harmincra csökkenhet. A vállalat a hírt sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta. A Huawei 2004-ben jelent meg Magyarországon, ahol mára európai ellátó központot hozott létre. Jelenleg Komáromban és Pécsen termeltet, a baranyai megyeszékhelyen a finn Elcoteq gyártóbázisán telekommunikációs hálózati rendszereket készíttet. A cég júniusi sajtótájékoztatóján még azt mondták, hogy a Huawei Pécsről kívánja megoldani nyugat-afrikai partnerei ellátását.

Az MTI úgy értesült, hogy a Huawei-nek gyártócsarnokot és raktárat is biztosító Elcoteq pécsi üzemének dolgozói szeptembertől nem kapnak étkezési jegyet. A hét, illetve nyolcezer forintos csekkeket eddig mintegy hétszáz dolgozó kapta kézhez minden hónapban. Az MTI úgy tudja, szeptembertől az eddig távolsági buszokra járó bérlettámogatást sem fizeti ki a finn érdekeltségű vállalat.     Az Elcoteq június végén jelentette be, hogy nem tudja határidőre fizetni hitelállományát, nehéz helyzetét a világgazdasági válsággal, illetve azzal magyarázta, hogy legnagyobb partnere, a Nokia szerződést bontott vele. A cég arra kérte a hitelező bankokat, hogy meghosszabbított fizetési határidő mellett rendezhesse tartozását. Ezzel egy időben bejelentette, hogy tárgyalásokat kezdett a Platinum Equity magánbefektető céggel. A vállalattal jelentős részvénycsomag tulajdonlásról és a cég adósságkezeléséről egyeztettek, a szerződés azonban nem jött létre. Az Elcoteq 1998-ban jelent meg Magyarországon. A vállalat pécsi üzemeiben a gazdasági válság előtt mintegy hétezren dolgoztak, jelenleg mintegy 2800-an.

Forrás: Mti




Weboldalfejlesztés: SimiSoma