[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Jövőre kibővül a Széchenyi Pihenő Kártya rendszere

Feltöltve: 2011. 09. 26

A jövő évtől várhatóan növekszik majd a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP Kártya) népszerűsége, hiszen a tervek szerint nemcsak a kedvezményes adózás mellett adható keretösszeg nő, de valószínűleg a munkavállalók is nagyobb szabadságot kapnak a keretösszeg felhasználásában.
 


A munkavállaló és társkártyával rendelkező közeli hozzátartozója idén a SZÉP Kártyáról szóló kormányrendeletben felsorolt szolgáltatásokat (éttermi és mozgó vendéglátás, belföldi utazásszervezés, szabadidős tevékenység) csak szálláshely-szolgáltatással együtt vehetik igénybe. Jövő év január elsejétől azonban várhatóan a SZÉP Kártya szálláshely-szolgáltatás igénybevételétől függetlenül úgynevezett meleg étkezésre, valamint szabadidős és egészségmegőrző célokra is felhasználható. Az elképzelések szerint a kártyához három elkülönült számla tartozik majd, így a munkavállaló eldöntheti, hogy a meghatározott keretösszegig milyen felosztásban kéri a juttatást. 
 
Az idei, évi 300 ezer forint keretösszeg jövőre várhatóan 450 ezer forintra nő, a szálláshely-szolgáltatásra 225 ezer forint, meleg étkezésre 150 ezer forint, szabadidős és egészségmegőrző célra 75 ezer forint áll majd rendelkezésre. Kérdés azonban, hogy az emelt keretösszeget milyen mértékben használják majd ki a munkáltatók. 

Teljes cikk : Ügyvezető.hu




Weboldalfejlesztés: SimiSoma