[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

A költségvetési bizottság támogatta a bérkompenzációhoz szükséges módosító javaslatokat

Feltöltve: 2012. 03. 05

Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága hétfői ülésén támogatta a bérkompenzációhoz szükséges módosító javaslatokat és ezzel összefüggésben az idei költségvetési törvény 21 milliárd forinttal való módosítását.


A bérkompenzációhoz szükséges módosító javaslatot ismertetve Kardkovács Kolos, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős helyettes államtitkára elmondta: azok a munkáltatók vehetik igénybe a bérkompenzációt, amelyek az összes dolgozójuk esetében teljesítik az ötszázalékos kompenzációt. További kritérium, hogy a vállalkozás állományának létszáma a tavalyihoz képest az idén nem csökkenhet, a teljes munkaidőből részmunkaidőbe kerülők mértéke pedig nem lehet több 20 százaléknál. Emellett a foglalkoztatónál a 2011-es bruttó átlagkereset nem haladhatja meg a 215 ezer forintot.

A kompenzáció azoknak a kis- és közepes vállalkozásoknak tud segíteni, amelyek még az elvárt ötszázalékos béremelést sem tudják teljesíteni - tette hozzá a helyettes államtitkár. A meghirdetett pályázat szerint ebből három százalékot vehetnek igénybe a vállalkozások.

A pályázat 21 milliárd forint keretösszegű, és amennyiben a támogatásokat egy vállalkozás megkapja, úgy azt a szociális hozzájárulási adóból való levonásnál januárig visszamenőleg érvényesítheti - felelte képviselői kérdésre Kardkovács Kolos.

forrás: MTI




Weboldalfejlesztés: SimiSoma