[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Konferencia a közbeszerzések gyakorlatáról

Feltöltve: 2012. 05. 22

Amikor a gazdasági helyzet visszafogja a privát beruházásokat, előtérbe kerülnek az állami, önkormányzati fejlesztések, ezek pedig magukkal hozzák a közbeszerzések felértékelődését - fogalmazta meg több előadó is a Közbeszerzési Hatóság által, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai támogatásával rendezett konferencián kedden Budapesten.


Az egyszerűsített közbeszerzési kategória beváltotta a jogalkotói reményeket, tavaly az eljárások negyede, az értéküknek pedig több mint fele tartozott ebbe a körbe - mondta Gajdos Róbert, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amennyiben az ellenőrzései során közbeszerzési jogsértést észlel, akkor 30 napon belül a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordulhat, amúgy az ellenőrzési programja alapján dolgozik, és nem feladata a nyomozás - erről Domokos László, ÁSZ elnök beszélt a konferencián.

Az új közbeszerzési törvényről szólva Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára kifejtette, hogy a tisztázatlan tulajdonosi hátterű cégek nem indulhatnak közbeszerzésen, illetve több előírás is a kkv-kat segíti.

A gyakorlatból még nem lehetett eltüntetni az irreálisan alacsony vállalási árakat - emelte ki Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke beszélt előadásában.

forrás: MTI




Weboldalfejlesztés: SimiSoma