[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Csökkenő kereslet a 3 hónapos kincstárjegy aukción

Feltöltve: 2012. 05. 22

Csökkenő kereslet mellett a másodpiacinál magasabb hozammal, a meghirdetett összegben értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) heti rendszeres aukcióján, kedden.


Az ÁKK 45 milliárd forint értékben hirdetett meg jegyzésre 3 hónapos diszkont kincstárjegyet. A kincstár május 8-án csökkentette 45 milliárdra a felkínált mennyiséget, előtte, február közepe óta 50 milliárd forint volt a megszokott mennyiség. Az érdeklődés csökkent az előző hetekhez képest: az elsődleges forgalmazók 70,26 milliárd forint értékű ajánlatot tettek a 2012. augusztus 29-én lejáró értékpapírra, szemben a múlt heti 90,66 milliárd és a két héttel korábbi 119,8 milliárd forintnyi jegyzéssel.

Az ÁKK a meghirdetett összegben, 45 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat, egy héttel korábban szintén 45 milliárd forintért, két hete pedig 50 milliárd forintért értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet.

Az aukción a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek 7,15 százalékos átlaghozammal keltek el, ami 4 bázisponttal magasabb a hétfői másodpiaci referenciahozamnál, az előző, egy héttel korábbi értékesítés hozamánál viszont egy bázisponttal alacsonyabb. Az elfogadott ajánlatok 7,11 és 7,18 százalék között szóródtak.

forrás: MTI 




Weboldalfejlesztés: SimiSoma