[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Alacsony érdeklődés a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción

Feltöltve: 2012. 05. 29

Minimális túljegyzésre a meghirdetett összeg alatt értékesített hozamemelkedéssel 3 hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.


Az ÁKK az előző három heti aukcióval megegyező összegben, 45 milliárd forintért hirdetett meg 3 hónapos diszkont kincstárjegyet heti rendszerességgel keddenként rendezett aukcióján. A 2012. szeptember 5-én lejáró papírra az elsődleges forgalmazók mindössze 46,641 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be.

Az alacsony túljegyzésre az ÁKK az értékesítést a meghirdetetthez képest 10 milliárd forinttal 35 milliárd forintra csökkentette. Az egy héttel ezelőtti aukción 70,263 milliárd forintos jegyzésre az ÁKK a meghirdetett összegben értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet.

Az aukción 7,17 százalékos átlaghozam alakult ki, 2 bázisponttal magasabb az egy héttel ezelőtti aukció 7,15 százalékos átlaghozamánál, illetve 7 bázisponttal magasabb a 3 hónapos diszkont kincstárjegyre a legutóbbi kereskedési napon, múlt pénteken kalkulált 7,10 százalékos másodpiaci referencia hozamnál.

forrás: MTI 




Weboldalfejlesztés: SimiSoma