[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

A kohéziós források felhasználása befektetés

Feltöltve: 2012. 06. 05

Az Európai Unió szempontjából a kohéziós források felhasználása befektetésnek tekinthető, amelyek többletértéket teremtenek, és hozzájárulnak a munkahelyteremtéshez, a növekedéshez - mondta Johannes Hahn, az EU regionális politikáért felelős uniós biztosa kedden a parlamentben az EU regionális politikáját fókuszba állító tanácskozáson.


A rendezvényen Hörcsik Richárd, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke kiemelte: Magyarország számára különösen fontos, hogy a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszakban ne csökkenjenek az EU kohéziós alapjának forrásai.

Hozzátette: az unió kohéziós forrásainak megőrzése azért is kiemelt jelentőségű, mert az EU-ban ez az egyik legeredményesebb közösségi politika, a kohéziós források felhasználásával az elmúlt 10 év során 2,4 millió új munkahely jött létre. A magyar álláspont az, hogy a kohéziós források mértékét nem szabad csökkenteni - emelte ki Hörcsik Richárd.szonhetek közül csupán Németországban és Romániában nőtt a forgalom havi bázison, 0,6 és 0,8 százalékkal. A legnagyobb mértékben Ausztriában és Szlovéniában csökkent, 3,5 és 2,9 százalékkal.

forrás: MTI




Weboldalfejlesztés: SimiSoma