[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Eltűnhetnek az étkezési jegyek

Feltöltve: 2011. 02. 21

Januártól használható, februártól pedig már országosan 12 ezer elektronikus terminál fogadja el a Multi-pay kártyákat.
A kártyák kiváltják az összes természetbeni juttatás papíralapú jegyét.
A hálózat, melynek kétharmada ma még patikákból áll, folyamatosan bővül.


A nyolcezer patikapénztáras elfogadóhely mellett további négyezer ponton lesz használható az új év első heteiben a Multi-pay kártya.

A cafeteria szolgáltatások adminisztrációjának egyszerűsítésére bevezetett plasztikkártyát februártól több nagy élelmiszer áruházlánc és szupermarket hálózat üzletei is elfogadják, de várhatóan belép még a BKV és más szolgáltatók is. A hideg- és meleg ételutalványokat is helyettesítő kártyával ezért várhatóan az egész országban lehet fizetni.

Timár György, a Multi-pay rendszert működtető társaság vezérigazgatója szerint az új, többfunkciós kártya potenciális ügyfeleinek száma minimálisan 1 millió alkalmazott - ennyien használják ugyanis egészségpénztári kártyájukat az országban.

Elmondta: a munkaadók és a munkavállalók számára is előnyös plasztikra épülő informatikai rendszer megkönnyíti az elszámolást, feleslegessé teszi a papíralapú utalványokat, mivel egy kártyán elkülönítve kezeli a különféle cafeteria juttatásokat. Az újdonság piacképességét bizonyítja, hogy bár a rendszer még be sem indult, már a múlt év decemberében 1500 egységgel bővül a Multi-pay elfogadó hálózata.

A szakemberek felhívják a figyelmet arra is, hogy a múlt évi önkéntes pénztári (nyugdíj- és egészség) egyéni befizetések 30 százalékát jóvá lehet írni az szja-ból - 2011-ben ez már csak 20 százalék lesz. Ugyanakkor leghamarabb január végén derülhet ki, hogy melyik elem lesz a cafeteria, azaz a természetbeni juttatások legnépszerűbbike idén, ugyanis a cafeteria nyilatkozatokat január közepén-végén zárják a munkaadók.

 

( Forrás:www.penzcentrum.hu)




Weboldalfejlesztés: SimiSoma