[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Londoni elemzők: kiábrándító második negyedéve volt Kelet-Európának

Feltöltve: 2012. 07. 30

Növekedési szempontból valószínűleg kiábrándító második negyedéven vannak túl a közép- és kelet-európai gazdaságok - vélekedtek új helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó piaci elemzők, egyöntetűen recessziót jósolva a magyar gazdaságban.


Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics befektetőknek összeállított negyedéves térségi áttekintése szerint az euróövezet mélyülő problémáit az eddigi adatok alapján az elmúlt negyedévben is megszenvedték Európa felzárkózó gazdaságai, amelyek teljesítménye valószínűleg tovább gyengült a júniussal zárult három hónapban.

A ház előrejelzése szerint az erősen nyitott cseh és magyar gazdaság tovább süllyedt a recesszióba a gyengülő külső kereslet és a hazai költségvetési szigor együttes hatására.

A Capital Economics londoni közgazdászai közölték: az általuk figyelembe vett, a magyar gazdasági ciklussal együtt haladó jelzőszámok alapján a ház a második negyedévre 0,8 százalék körüli éves összevetésű visszaesést valószínűsít a magyar gazdaságban.

forrás: MTI




Weboldalfejlesztés: SimiSoma