[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Londoni elemzők: nehéz helyzetben az MNB a recesszió és a magas infláció miatt

Feltöltve: 2012. 08. 15

Nehéz kamatdöntési dilemma elé került a Magyar Nemzeti Bank (MNB), miután a keddi előzetes GDP-becslés megerősítette, hogy a magyar gazdaság recesszióban van, ugyanakkor az infláció továbbra is magasabb a vártnál - vélekedtek a második negyedévi előzetes GDP-adatok és a júliusi infláció keddi ismertetése után londoni felzárkózó piaci elemzők.


A Goldman Sachs bankcsoport londoni közgazdászainak kommentárja szerint a kamatcsökkentéshez a recesszió ellenére is az kell, hogy a monetáris tanács megfelelőnek találja a külső kockázati környezetet, ehhez pedig szükséges lesz az IMF/EU-megállapodás elérése.

A 4cast nevű londoni gazdaságelemző cég közgazdászainak kommentárja szerint "erős dilemmát" okoz a magas inflációval kísért recesszió a monetáris tanácsnak, és "e dilemmát az IMF/EU-megállapodás oldhatná fel".

A JP Morgan bankcsoport londoni elemzői szerint is az MNB előtt álló dilemmát mutatja a "makacsul magas" infláció és a recesszió, de a jegybank a kamatcsökkentéssel megvárja legalább azt, hogy érdemi előrelépés történjen az IMF/EU-tárgyalásokon.

forrás: MTI




Weboldalfejlesztés: SimiSoma