[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Olajkutatási tendert nyert a Mol Ománban

Feltöltve: 2012. 09. 13

Kutatási és termelés-megosztási szerződést írt alá a Mol az ománi kormánnyal vasárnap, a társaság a sivatagi blokkot kutatási tenderen nyerte el - közölte a Mol Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.


A tájékoztatás szerint a szerződés az ománi szultán rendeletével lép hatályba.

A 4.900 négyzetkilométer területű 66. blokk Omán nyugati részén, a szaúd-arábiai határ mentén helyezkedik el. Jó infrastruktúrával rendelkezik, közel az olajátadó és export létesítményekhez. A közelben két korábbi felfedezés, illetve egy termelő olajmező is található, és ezek a mezők szénhidrogén-rendszer és szerkezettípus tekintetében a 66. blokkban talált szerkezetek analógiájának tekinthetők - közölte a Mol.

A kutatási periódus 6 év, amely egy négyéves és egy kétéves fázisból áll. Az első fázis tervezett munkaprogramja geológiai-geofizikai munkákat, szeizmikus méréseket és két kutatófúrás mélyítését tartalmazza.

A tájékoztató Fasimon Sándort, a kutatás-termelés divízió ügyvezető igazgatóját idézve kiemeli: az Oman Oil Company a Mol fontos stratégiai partnere. Emellett a magyar olajcég 2006 óta végez kutatási tevékenységet Ománban, a 43b blokkban, és hamarosan megkezdi az első kutatófúrás mélyítését. A társaság célja kiterjedt kutatás-termelési portfolió felépítése a Mol növekedési stratégiájának megfelelően, amelyhez folyamatosan keresik a befektetési lehetőségeket.

forrás: MTI 




Weboldalfejlesztés: SimiSoma