[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Kevés a fiatal vállalkozó a szakmai szövetség szerint

Feltöltve: 2012. 11. 09

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) szerint támogatni kell a magyar fiatalok vállalkozóvá válását, ugyanis jelenleg Magyarországon a fiatalok kevesebb mint négy százaléka sorolható a vállalkozók közé, noha a vállalkozás az egyéni válságkezelés egyik formája lehet.


Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt is bejelentette, hogy a jövő héten ötödik alkalommal megrendezik a Fiatal Vállalkozók Hetét. Az eseménysorozatot 13 városban tartják meg országszerte, és 48 rendezvénnyel népszerűsítik a vállalkozást a fiatalok körében.

A FIVOSZ elnöke szerint a mostani gazdasági válságra alternatív életstratégiákat kell kidolgozniuk a fiataloknak. Ezért a FIVOSZ kézzelfogható segítséget szeretne nyújtani minden olyan fiatalnak, aki bele kíván vágni valamiféle vállalkozásba. Ennek érdekében a szervezet együttműködik a Magyar Iparszövetséggel, valamint a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetségével (Kisosz), továbbá több nagyvállalattal is.

Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke arról beszélt, hogy Magyarországon a munkaképes embereknek csak mintegy 55 százaléka dolgozik, szemben az EU 27-ek 67 százalékos átlagával, a magyar mutatón mindenképpen változtatni kell. Jelezte azt is, hogy a fiatalok körében a munkanélküliségi arány meghaladja a 25 százalékot.

Antalffy Gábor, a Kisosz ügyvezető elnöke pedig arról beszélt, hogy a vállalkozásra való hajlandóságot kell erősíteni a fiatal generációk körében, mivel a fiatalok még a jól működő családi vállalkozást sem kívánják általában átvenni szüleiktől.

Annak érdekében pedig, hogy a fiatal vállalkozók megrendelésekhez is jussanak, a FIVOSZ elindítja beszállítói programját. Ennek keretében több vállalkozással is együttműködik, például a Videoton Zrt.-vel, a Signal Biztosító Zrt.-vel, valamint a Tesco Global Áruházak Zrt.-vel.

A FIVOSZ-nak jelenleg több mint 800 tagja van - mondta a szervezet elnöke. Hozzátette, hogy tagjaik száma az utóbbi időben jelentősen emelkedett. A FIVOSZ-tagok összbevétele ez év végére a becslések szerint eléri majd a 60 milliárd forintot.

forrás: MTI 




Weboldalfejlesztés: SimiSoma