[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Díjat alapított a Svéd Kereskedelmi Testület

Feltöltve: 2012. 12. 12

Díjat alapított a magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület az életminőség javítására irányuló szellemi teljesítmények ösztönzésére.


Az elismeréssel a globális kihívásokra választ adó kiemelkedő megoldásokat, projekteket, tudományos munkákat kívánják jutalmazni a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, a design, az orvostudomány, az egészségmegőrzés és -fejlesztés, valamint az oktatás területéről - hangzott el egy szerdai budapesti sajtóbeszélgetésen.

Takács János, a jelenleg 46 svéd tulajdonú vállalatot tömörítő kereskedelmi testület elnöke elmondta, hogy indulásként 5 millió forintot különítettek el a szervezet alaptőkéjéből, amelynek éves kamatait a svéd nyelvben a fenyőfára utaló Gran Prize-re szánják. A díj nyitott finanszírozású, ezért csatlakozásra kérik a környezettudatos gondolkodás támogatására kész cégeket, kamarákat, intézményeket, de magánszemélyeket is - tette hozzá a Magyarország és Svédország közötti gazdasági, tudományos kapcsolatokat segítő szervezet elnöke, az Electrolux Lehel vezérigazgatója.

A díjat magánszemélyek ugyanúgy megkaphatják, mint cégek vagy más szervezetek. A 26 éven aluliak számára a részvételt tematikus pályázatok segítik majd, a 26 év felettieket, illetve a szervezeteket a kereskedelmi testület igazgatósági tagjaiból, a svéd nagykövetség képviselőjéből, felsőoktatási intézmények és szakmai szervezetek küldötteiből álló díjbizottság jelöli. Minden évben egy díjazottat választanak, aki az évente márciusban megrendezendő gálán veheti át az elismerést.

A Magyarországon 1995 óta működő Svéd Kereskedelmi Testület tagvállalatai jelenleg csaknem 10 ezer embert foglalkoztatnak, beruházásaik összértéke meghaladja az egymilliárd eurót.

forrás: MTI




Weboldalfejlesztés: SimiSoma