[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

TakarékBank: egyre ismertebbek a takarékszövetkezetek

Feltöltve: 2013. 01. 11

Kétszer annyian tudtak pontos leírást adni a takarékszövetkezetekről 2012-ben, mint az azt megelőző évben, egy év alatt javult a hazai tulajdonú vidéki hitelintézetek megítélése - közölte a TakarékBank a legfrissebb felmérésének megállapítását csütörtökön.


A felmérés 2012. november 22. és 26. között készült 50 budapesti és 300 vidéki felnőtt lakos megkérdezésével, nemre és életkorra reprezentatív minta alapján.

A megkérdezettek 40 százaléka a takarékszövetkezetekre a "sok takarék egységes hálózatát" és "a hazai tulajdonú vidéki pénzügyi szolgáltatót" találta jellemzőnek, ezt a két alapvető vonást 2011 februárjában még csak a megkérdezettek 25 százaléka jelölte meg.

A nagyobb ismertséghez a korábbinál pozitívabb benyomás társul, egytől tízig terjedő szimpátiaskálán ugyanis a takarékszövetkezetek 2012 végén 7-es átlagos értéket kaptak, eggyel kedvezőbbet, mint 2011-ben - közölte a TakarékBank.

A felmérés igazolta, hogy a takarékokról alkotott képet a vidékhez kötődés és a személyes ügyfélkapcsolat határozza meg. A válaszadók 90 százaléka inkább a vidékiek, mint a városiak pénzintézetének tartotta a takarékszövetkezeteket - írja közleményében a TakarékBank.

A megkérdezettek 91 százaléka támogatta, hogy az egyenként túl kicsi hitelintézetek TakarékPont hálózatba szerveződve vegyék fel a versenyt a bankokkal.

A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-t (TakarékBank) 1989-ben hazai takarékszövetkezetek alapították. Részvényeinek 58,1 százalékát jelenleg is a szövetkezeti szektor tagjai birtokolják.

A TakarékBank mérlegfőösszege 2011-ben 369,5 milliárd forint volt, betétállománya 249,3 míg hitelállománya 154,8 milliárd forintot tett ki, adózás utáni eredménye pedig 462 millió forint volt.

forrás: MTI 




Weboldalfejlesztés: SimiSoma