[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Január 15-éig lehet választani a kisvállalati adót

Feltöltve: 2013. 01. 11

Január 15-éig lehet bejelentkezni a kisvállalati adó, a kiva hatálya alá. A határidő jogvesztő, a késedelem még igazolási kérelemmel sem menthető ki - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.


Az adóhatóság közleményében emlékeztet: a kivát azok a legfeljebb 25 főt alkalmazó vállalkozások választhatják, amelyek előző évi bevétele, illetve a mérlegfőösszege nem haladja meg az 500 millió forintot, és a bejelentkezéskor adó- és vámtartozásuk nem több 1 millió forintnál.

A kisvállalati adó mértéke a törvény által meghatározott adóalap 16 százaléka, amelynek teljesítésével az adóalany mentesül a társasági adó, a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás bevallása és megfizetése alól. A kedvezményes adózási forma a kisvállalatok adóterheit is csökkenti, valamint a foglalkoztatottságot növelheti.

A kisvállalati adóról bővebb tájékoztatás kérhető telefonon a NAV Általános Tájékoztató Rendszerén (06-40/42-42-42), illetve a bejelentkezéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók megtalálhatók az adóhatóság honlapján (www.nav.gov.hu) is - közölte a NAV.

forrás: MTI




Weboldalfejlesztés: SimiSoma