[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

E&Y: a nemzetközi vállalkozói szférában már az élénkülés jelei mutatkoznak

Feltöltve: 2013. 02. 19

Az Ernst & Young (E&Y) öt kontinensre kiterjedő felmérése szerint a vállalkozói szférában nemzetközi szinten már az élénkülés jelei mutatkoznak, a válaszadók több mint fele bővítést tervez az idén - derül ki abból a felmérésből, amelyben az Ernst & Young Az év üzletembere pályázatának díjazottjait szólaltatták meg a világ 21 országából.


A több mint 600 cégvezető megkérdezésén alapuló felmérés szerint a válaszadók 54 százaléka tervezi, hogy bővíti, 39 százalékuk pedig legalább szinten tartja alkalmazottainak számát 2013-ban - ismerteti az E&Y. A megkérdezett üzletemberek számára a legégetőbb probléma jelenleg a jól képzett szakemberek megtalálása.

A vállalkozók számára leginkább az iparági tudás a döntő az új munkavállalók felvételekor. A második helyen az értékesítési és marketing ismeretek, a harmadikon a vezetői képességek állnak. Ezzel szemben kisebb igény mutatkozik az olyan szűk funkcionális tudás iránt, mint a pénzügyi vagy humánerőforrás menedzsmenti ismeretek - mutat rá a felmérés.

Sándor József, a Fémalk Zrt. vezérigazgatója, az Ernst & Young Az év üzletembere díj 2012-es magyarországi nyertese a közlemény szerint úgy nyilatkozott, hogy az európai prémium autógyárak beszállítójaként cégük is pozitívan tekint az idei év elé. A válság ellenére ugyanis megrendelőik is bővítést terveznek, ami számukra is növekedést jelent. A Fémalk Zrt. így ebben az évben az új beruházásokat és ezzel együtt a munkatársak számának növelését tervezi.

A megkérdezett vállalkozók 74 százaléka az innovációt tekinti a legfontosabb munkahelyteremtő tényezőnek, 88 százalékuk pedig úgy véli, hogy ez a forrása versenyelőnyüknek is. A válaszadók szerint napjainkban leginkább az innovatív termékekkel és szolgáltatásokkal tudnak versenyképesek maradni.

A Ernst & Young Az év üzletembere díjat évente a világ mintegy ötven országában adják át, az öt kontinensre kiterjedő felmérésben 21 ország vett részt. A válaszadó hatszáz vállalkozó több mint 300 ezer embert foglalkoztat a világ 50 országában.


forrás: MTI 




Weboldalfejlesztés: SimiSoma