[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Londoni elemzők: lesz növekedés az idén a magyar gazdaságban

Feltöltve: 2013. 04. 11

Valószínűleg már az idén is lesz valamelyes növekedés a magyar gazdaságban - jósolták a csütörtökön ismertetett, javított előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.


A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni globális piacelemző részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) felzárkózó gazdaságokkal foglalkozó közgazdászai közölték: felülvizsgálták a magyar gazdaságra érvényben tartott prognózisukat, és az általuk eddig várt 0,3 százalékos idei egész évi GDP-visszaesés után most már 0,4 százalékos növekedéssel számolnak 2013-ban.

A ház szakértői szerint a felülvizsgálatot a magyar háztartások fogyasztási kilátásainak javulása, a gépjárműexport várható felfutása és "kisebb mértékben" a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett növekedésösztönző intézkedéscsomag indokolja.

A cég londoni elemzői közölték: az MNB-kezdeményezés nyomán még nagyobb biztonsággal tartják fenn azt az előrejelzésüket, hogy a magyar gazdaság 2014-ben már 2,6 százalékkal növekedhet, a gyenge európai gazdasági környezet ellenére is.

forrás: MTI




Weboldalfejlesztés: SimiSoma