[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

NAV: pünkösd miatt május 21. az szja-bevallás határideje

Feltöltve: 2013. 04. 11

A magánszemélyek számára május 20. a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének törvényi határideje, mivel azonban ez a dátum idén pünkösdhétfőre esik, az adóbevallásokat legkésőbb 2013. május 21-ig kell eljuttatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.


Az adóhatóság ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a sorban állás elkerülése érdekében nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a bevallás kitöltését és benyújtását. A tapasztalatok szerint ugyanis a határidő közeledtével növekszik az ügyfélszolgálatok forgalma és a telefonos tájékoztatást kérők száma is.

Amennyiben valaki nem élt az egyszerűsített bevallás lehetőségével, és nem kérte a munkáltatói adómegállapítást, akkor a 1253 számú személyijövedelemadó-bevallás nyomtatványon vagy az adónyilatkozat benyújtásával (1253ADÓNYILATKOZAT nyomtatvány), önállóan köteles teljesíteni bevallási kötelezettségét.

A kitöltéshez szükség van a tavalyi adóköteles jövedelemről szóló igazolásokra, amelyeket február 15-ig meg kellett kapniuk az adózóknak.

A kitöltött és aláírt bevallás (adónyilatkozat) leadható személyesen a NAV ügyfélszolgálatokon, illetve feladható a postán. Aki rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, az elektronikus úton is eleget tehet bevallási kötelezettségének a NAV nyomtatványkitöltő programjának használatával.

forrás: MTI
 




Weboldalfejlesztés: SimiSoma