[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Elmélyítik áfa-csalás elleni együttműködésüket a Visegrádi Hatok

Feltöltve: 2013. 06. 04

Elmélyítik és intenzívebbé teszik áfa-csalás elleni együttműködésüket a Visegrádi Hatok - tudatta az MTI-vel csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága.


Közleményük szerint erről állapodtak meg Győrben tartott soros értekezletükön Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia adóhivatalainak vezetői.

A találkozó fő témája a nemzetközi színtereken történő közös érdekérvényesítés, illetve együttes fellépés lehetőségei, valamint a V6 országok adóhatóságai közötti együttműködés elmélyítése. Célja pedig a közös érdekérvényesítés, illetve az adócsalás és más pénzügyi bűncselekmények elleni együttes és hatékony fellépés lehetőségeinek továbberősítése nemzetközi színtereken, illetve a nemzetközi szervezetek keretei között - tudatták.

A közlemény szerint a partnerek egyetértettek abban, hogy az országok közötti információcsere kiegyensúlyozottan és megfelelő rendben működik, és a jövőben az eddigi hagyományos együttműködési lehetőségek, eszközök mellett új eszközökkel is segíteni fogják az információ- és tapasztalatcserét, a legjobb gyakorlatok megosztásának módjait, mindezt a tagországok szakértőinek közreműködésével.

forrás: MTI




Weboldalfejlesztés: SimiSoma