[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

A fővárosban és Pest megyében is megkezdődött a NAV nyári ellenőrzéssorozata

Feltöltve: 2013. 07. 10

 Az országos ellenőrzési sorozat részeként Budapesten és Pest megyében is megkezdődött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári akciója. Az adórevizorok és pénzügyőrök július elejétől augusztus végéig járják a kiemelt idegenforgalmi, turisztikai területeket, strandokat, fesztiválokat, és fokozott figyelmet fordítanak az internetes kereskedők adózási fegyelmére is.


    Az akciósorozat célja a bevételeiket eltitkolók kiszűrése a fővárosban és környékén, a NAV munkatársainak fellépése a nap bármely szakában várható az adóhatóság közleménye szerint.
    Pest megyében, a dinnyeszezonra tekintettel, különösen az utak mentén zöldséget-gyümölcsöt árusítók számíthatnak a NAV, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Pest Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szerveinek közös ellenőrzésére, de a lovagoltatással, kajak-kenu bérbeadással, kalandpark üzemeltetéssel foglalkozókat is vizsgálják.
    Pest megyében közel száz horgásztó található, üzemeltetőik adózási fegyelmére, így például arra, hogy a horgászjegyek árusításáról és a halértékesítésekről adnak-e számlát, nyugtát, szabályszerűen foglalkoztatják-e alkalmazottaikat, szintén kiterjed az ellenőrök figyelme.
    A nyári rendezvények, fesztiválok szervezőitől azt kéri az adóhivatal, hogy amennyiben a jogkövetés érdekében tájékoztatásra lenne szükségük, azt előzetesen kérjék, a NAV segítséget nyújt, de az ellenőrzésekre még a kisebb rendezvényeken is számítani kell.
    A fővárosban, az idegenforgalmi idényben a taxisokat is ellenőrzi a NAV. A bevételeiket eltitkolók kiszűrésén túli cél az idelátogató külföldiek sérelmére elkövetett visszaélések megakadályozása, az országimázs védelme.
    Budapest 12 gyógyfürdője és strandja, valamint a területükön tevékenykedő kereskedők, szolgáltatók pedig az adórevizorokkal és a pénzügyőrökkel közösen vizsgálódó ÁNTSZ ellenőrökkel is találkozhatnak.
    A városnéző túrák, az idegenvezetés, valamint az egyre népszerűbb gasztro-tour rendezvények szervezői sem kerülhetik el a vizsgálódást, ahogy a különböző alakformáló szalonokban is számítani lehet a revizorok megjelenésére.
    Folytatódik a vendéglátóhelyek és az e-kereskedelem ellenőrzése. Az utóbbinál a fokozott figyelmet az indokolja, hogy az adóhivatal jogsértéseket tapasztalt.
A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága tavaly nyáron több mint 3000 vizsgálatot folytatott le és 60 millió forintot meghaladó mulasztási bírságot szabott ki.

forrás: MTI 
 




Weboldalfejlesztés: SimiSoma