[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Megkezdte a folyószáma-kivonatok és pótlékértesítők kiküldését a NAV

Feltöltve: 2013. 08. 01

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését, október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést - közölte az adóhivatal  az MTI-vel.


Folyószámla-kivonatot csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint ezer forinttal tartozik, vagy több mint ezer forint túlfizetése van. Késedelmipótlék-értesítőt pedig csak az találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét nem, vagy csak késedelmesen teljesítette.

A NAV mindkét esetben az adófolyószámla 2012. december 31-ei állapotát veszi alapul.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a bevallásukat elektronikusan beküldők nem kapnak postai értesítést esetleges tartozásukról, vagy túlfizetésükről. Ők az ügyfélkapus regisztrációt követően, a netes felületen folyamatosan nyomon követhetik folyószámlájuk alakulását. Augusztus elejétől pedig már megtekinthetik az előző évre vonatkozó késedelmipótlék-levezetésüket is.

A NAV azt javasolja, hogy a folyószámla-kivonatot, illetve a pótlékértesítőt átvétele után mindenki hasonlítsa össze a saját nyilvántartása adataival, aki eltérést tapasztal, észrevételt tehet az ügyfélszolgálatokon, telefonon és írásban - olvasható a NAV közleményében.
 
forrás: MTI




Weboldalfejlesztés: SimiSoma