[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

KSH: júliusban 1,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene

Feltöltve: 2013. 09. 13

Júliusban 1,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakához képest - jelentette az első gyorsbecslés alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.


A kiigazítatlan nyers adatok szerint 1,7 százalékos volt a növekedés.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben és a nem élelmiszer-kiskereskedelemben egyaránt 1,0 százalékkal, míg az üzemanyag-kiskereskedelemben 2,9 százalékkal emelkedett júniusban az értékesítés volumene az egy évvel korábbihoz képest.

Júniusban a két előző hónap növekedése után csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év júniusához képest. A naptárhatástól megtisztított adatok szerint a forgalom 0,4 százalékkal maradt el a tavaly júniusitól, a kiigazítatlan nyers adatok szerint 0,9 százalékos volt a csökkenés.

Áprilisban 3,1 májusban 0,9, százalékkal nőtt az értékesítés volumene az előző év azonos időszakához képest. Ezt megelőzően tavaly júliusban regisztrált növekedést utoljára a statisztika.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem júliusi 1,0 százalékos növekedése a júniusi 1,8 százalékos csökkenés után következett be.

A nem-élelmiszer termékek volumenének 1 százalékos júliusi emelkedése a júniusi 0,4 százalékos csökkenést követte. Májusban 1,9 százalékos volt a növekedés, míg áprilisban 0,2 százalékos csökkenést regisztrált a KSH. Bővülést tavaly márciusban jelzett legutóbb a statisztikai hivatal.

Az üzemanyag-forgalom negyedik hónapja nőtt júliusban. A 2,9 százalékos bővülés a júniusi 2,4, a májusi 5,5 és az áprilisi 6,5 százalékos emelkedés után következett be. Ezt megelőzően tavaly márciusban nőtt az üzemanyag-kiskereskedelem forgalmának volumene utoljára.

forrás: MTI




Weboldalfejlesztés: SimiSoma