[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Profession.hu: optimistábbak, de szélsőségesebben is látják a jövőt a magyar cégek

Feltöltve: 2013. 12. 17

Optimistábbak, de szélsőségesebben is látják a jövőt a magyar cégek, ugyanis tízből hét személyzeti tanácsadó és minden második nem személyzeti tanácsadó cég véli úgy, hogy megbízásaik száma és létszámuk növekedni fog a jövőben - derül ki a Profession.hu legfrissebb piaci hangulatkutatásából.


A közlemény szerint a magyar cégek alapvetően optimistán látják a következő üzleti évet, de a negatív jövőképek száma is nőtt. A Profession.hu felmérése alapján a magyar vállalatok vezetői és személyzeti tanácsadói bizakodóak cégük jövőjét illetően. A piaci hangulatra vonatkozó kutatás szerint a szektorban végbemenő változások a megkérdezettek szerint összességében pozitív irányba mutatnak.

A válaszadók 67 százaléka szerint a következő üzleti évben a cégükhöz beérkező megbízások száma növekedni fog, 27 százalékuk vélekedik úgy, hogy változatlan marad. A 2011-es adatokhoz képest 19 százalékról 0 százalékra csökkent azok aránya, akik nem foglaltak állást a jövőt illetően. Ugyanakkor, az előző évekhez képest markánsan - 7 százalékkal - nőtt azon válaszadók száma, akik szerint csökkenés várható mind a megbízások, mind a létszám tekintetében.

A megkérdezettek 53 százaléka szerint a jövőben növekedésre lehet számítani a munkaerő piacon, 30 százalékuk szerint nem várható változás és csupán 5 százalékuk gondolja azt, hogy elbocsátások várhatók.

A felmérésből az is kiderül, hogy a magyar vállalatok kevésbé vannak tisztában konkurenseik jövőbeni lehetőségeivel. A megkérdezett vezetők nem tudták megmondani, hogy a piac többi szereplőjének céglétszáma, piaci részesedése hogyan fog változni.

A kutatás során a válaszadók 40 százaléka 50-250 közötti főt foglalkoztató cég munkatársa, további 40 százalékuk 250 fő fölötti létszámmal bíró nagyvállalat munkatársa volt. A megkérdezettek jellemzően a HR munkatársak, felső- és középvezetők köréből kerültek ki - tartalmazza a közlemény.

forrás: MTI 




Weboldalfejlesztés: SimiSoma