[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Az ingatlanok felé fordulnak a befektetők

Feltöltve: 2014. 03. 17

Az ingatlanpiaci befektetések újjáéledését prognosztizálja világszerte idei Real Estate Invest Survey című felmérésben a KPMG, a beruházások oroszlánrésze Nyugat-Európában várható, míg Kelet-Közép-Európa a jövőbeli ingatlanbefektetések ötödik legnépszerűbb régiója - közölte a könyvvizsgáló-tanácsadó csütörtökön az MTI-vel.


A megkérdezett befektetők 81 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szándékában áll ingatlanba beruházni idén. Ugyanakkor 42 százalékuk azt tervezi, ha alkalom kínálkozik, alulértékelt vagy csőd közeli ingatlanokat fog vásárolni - mindez azt jelzi, hogy a piac egyes szegmenseibe visszatérhet a bátrabb befektetői hozzáállás - írták a közleményben.

A válaszadók 81 százaléka szerint ma Nyugat-Európa kínálja a legjobb befektetési lehetőségeket. A KPMG szerint ugyanakkor a gazdaság fellendülésével - 2014 végén és 2015-ben - ez kibővülhet olyan dél-európai és kelet-közép-európai piacokkal, mint Spanyolország, Olaszország, Portugália és Lengyelország.

A felmérés szerint Kelet-Közép-Európa az ötödik legnépszerűbb befektetési régió, a válaszadók 23 százaléka véli úgy, hogy a régió kínálja a legjobb lehetőségeket.

Az új befektetők sokszor egységes területként kezelik a kelet-közép-európai országokat, ingatlanbefektetési szempontból mindegyik ország ingatlanpiaca - méretét, fejlettségét, kockázatait és jövőbeni kilátásait illetően - különböző. A régióban Lengyelország és a Cseh Köztársaság tekinthető fejlettebbnek, míg Bulgária, Magyarország és Románia egy lazán meghatározott perifériát alkot - állapítja meg a KPMG közleménye.

forrás: MTI 




Weboldalfejlesztés: SimiSoma