[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

EKB kamatdöntés, havi makrogazdasági és negyedéves vállalati jelentések lesznek a jövő héten

Feltöltve: 2014. 11. 05

Jövő héten újra kamatdöntő ülést tart az Európai Központi Bank (EKB), miközben számos havi makrogazdasági adat és negyedéves vállalati hír alapján tájékozódhatnak a befektetők egy-egy ország gazdasági állapotáról, a cégek helyzetéről. A Moodys pénteken közli éves országjelentését Magyarországról.


Hétfő hajnalban hozzák nyilvánosságra az októberi kínai szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexet (BMI), délelőtt az euróövezet ugyancsak októberi feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexét, a vállalatok közül pedig egyebek között az AIG, a HSBC Holdings és a Ryanair Holdings közöl gyorsjelentést.

Kedd egyik kiemelkedő eseménye lesz az Európai Bizottság őszi gazdasági előrejelzésének az ismertetése. Ezen a napon ismertetik az októberi amerikai ipari rendelésállományra vonatkozó adatot és kamatról dönt a román központi bank. Negyedéves vállalati eredményt közöl egyebek között az Alibaba Group Holding, a Continental, a Banco Santander, a BMW és az Imperial Tobacco Group.

A szerda sem lesz eseménytelen. Ekkor hozzák nyilvánosságra az októberi amerikai szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexet, valamint a foglalkoztatottak számának októberi alakulására vonatkozó adatot az amerikai magánszektorban, a harmadik negyedévi portugál munkanélküliségi számot, illetve a lengyel kamatdöntés eredményét. A vállalati eredmények közül érdekes lehet a Toyota Motoré, az ING Groepé, a Tesla Motorsé, a News Corpé, a Qualcommé és a Time Warneré.

Csütörtökön ismerteti kamatdöntését az Európai Központi Bank (EKB), a Bank of England (BoE), valamint a cseh központi bank. Ezen a napon hozzák nyilvánosságra az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) élelmiszerár-indexét, valamint a szervezetnek a szemes termények globális termésmennyiségére vonatkozó havi előrejelzését. Szintén csütörtökön közlik a szeptemberi német ipari megrendelésekre vonatkozó számokat. Ez a nap sem telik el vállalati eredményismertetés nélkül. Negyedéves adatot közöl a Walt Disney, a Lenovo Group, a Siemens, a Deutsche Telekom, a Commerzbank és mások mellett még az AstraZeneca is.

A hét utolsó munkanapján két fontosabb makrogazdasági adat lesz. Az egyiket reggel Németországban ismertetik arról, hogy miként alakult a szeptemberi ipari termelés, délután pedig az októberi amerikai foglalkoztatási és munkanélküliségi adatot közlik. Ezen a napon az előzőekhez képest jóval kevesebb vállalati hír várható, kiemelkedik az Allianz és a Swiss Re negyedéves eredménye. Péntek délután várható a Moodys éves országjelentése Magyarországról.

forrás: MTI 




Weboldalfejlesztés: SimiSoma