[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Biztosítékmentességet kapnak az uniós pályázók 2015-ben

Feltöltve: 2015. 01. 13

Január elsejétől biztosíték nyújtása nélkül juthat uniós támogatáshoz az a kedvezményezett, aki rendelkezik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel és nincs köztartozása - olvasható a Magyar Közlönyben.


Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az MTI megkeresésére szerdán elmondta: a biztosítékmentesség nemcsak az új időszak fejlesztési forrásaiban részesülő kedvezményezettjei részére alkalmazható, hanem a 2007-2013-as időszakban támogatottakra is kiterjed, akik már nyújtottak biztosítékot.

Hozzáfűzte: a palyazat.gov.hu oldalon közzétett formanyomtatvány kitöltésével és a támogatási szerződésükben meghatározott kapcsolattartónak címezve, postai úton történő megküldésével igényelhetik az érintettek a mentességet. A kérelem alapján a támogató megvizsgálja a feltételeknek való megfelelést és dönt a biztosítéknyújtási kötelezettség alóli mentesítésről, továbbá intézkedik a már nyújtott biztosíték feloldásáról.

A rendelet kimondja, hogy amennyiben a biztosítékmentességi szabállyal visszaélést tapasztal a hatóság, a korábbiaktól eltérően - mikor adók módjára történő behajtással szankcionálta a visszaélőket -, az adószám törlését is kezdeményezheti a Nemzeti Adóhivatalnál (NAV) - fejtette ki a helyettes államtitkár.

A tárca közölte azt is: rövidesen megjelenik a kockázatos termékek körét meghatározó miniszteri rendelet is, így az ekáer-honlapon ezt követően az összes végleges jogszabályi szövegek elérhető lesz. A honlapon korábban megtalálható tervezetekhez képest jelentős változások nem történtek, de a nemzetgazdasági tárca minden érintett számára javasolja a végleges jogszabályok áttanulmányozását.

forrás: MTI 




Weboldalfejlesztés: SimiSoma