[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Uniós közbeszerzési pályázatot írt ki a MARK követeléskezelő

Feltöltve: 2015. 02. 19

A MARK Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő Zrt. uniós közbeszerzési pályázatokat írt ki ingatlanokkal kapcsolatos értékbecslési és pénzügyi átvilágítási feladatok elvégzésére - közölte a MARK az MTI-vel pénteken.


A 1,5 évre tervezett értékbecslési szakértői közreműködésre 588 millió forintos, a 2 évre tervezett pénzügyi átvilágítási feladatokra 221 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre.

A tájékoztatás szerint a kereskedelmi bankok által felajánlott ingatlanfedezettel rendelkező problémás hitelek és visszavett ingatlanok értékeléséhez független, külső szereplőket is be kíván vonni a MARK. A piaci értékmeghatározás a nemzetközi értékelési szabványoknak megfelelően minden esetben alapos jogi, pénzügyi, számviteli és adózási átvilágítás után történik - írták.

A MARK közölte, mindkét keretösszegből a szükséges kapacitásigény szerint fog felhasználni.

A tájékoztatás szerint a MARK a kereskedelmi bankok problémás ingatlanhiteleinek és visszavett ingatlanainak jelentős részét piaci áron akarja majd felvásárolni.

A közlemény emlékeztet: tavaly novemberben azért hozta létre eszközkezelő társaságát a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy csökkentse a hazai pénzügyi rendszerben rejlő kockázatokat, a banki portfoliók tisztítása révén ösztönözze a hitelezést annak érdekében, hogy a bankrendszer a jelenleginél eredményesebben járuljon hozzá Magyarország fenntartható gazdasági növekedéséhez.

forrás: MTI




Weboldalfejlesztés: SimiSoma