[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Magyarországon már 40 cég csatlakozott a fenntartható fejlődést szolgáló Action 2020 programhoz

Feltöltve: 2015. 11. 22

Magyarországon már 40 cégvezető írta alá a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődéséért Közhasznú Egyesület (BCSDH) által kidolgozott Action 2020 programot, amely a fenntartható fejlődés érdekében a cégek teendőit foglalja össze - mondta ifj. Chikán Attila, az egyesület Action 2020 akciócsoportjának elnöke a programot bemutató üzleti ebéden csütörtökön Budapesten.
 


Az elnök, aki az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. vezérigazgatója is kiemelte: 2014-2015 folyamán több mint 150 ember, köztük civil szervezetek képviselői, cégvezetők és a tudományos élet szereplői dolgoztak együtt a programon, amelyben a teendők öt fő irányát - az élelmezés, a víz, a fenntartható életmód, a foglalkoztatás és a klímaváltozás - jelölték meg.

Az Action 2020 Magyarország program illeszkedik az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) által kidolgozott globális Action 2020 programjához, amely világszinten igyekszik bővíteni a fenntarthatóság szempontjai mellett elkötelezett és azért tenni is hajlandó cégek körét - mondta ifj. Chikán Attila.

Beszámolt arról is, hogy 2020-ig minden évben az 5 kiemelt terület egyikére fókuszál majd a BCSDH, a szervezet célja, hogy konkrét megoldási javaslatokat, programcsomagokat dolgozzanak ki, amelyek megvalósításába a kormányt is szeretnék bevonni.

Peter Bakker, a WBCSD elnöke elmondta, hogy a hamarosan kezdődő párizsi klímacsúcson az üzleti világ képviselőit is meghallgatják majd, ami azért fontos tényező, mert szerinte a vállalatok meg akarják őrizni növekedési pályájukat, ami csak a klímaváltozás fenntartható kezelése mellett érhető el.

A globális Action 2020 program célkitűzéseinek együttes megvalósítása révén a károsanyag-kibocsátás 65 százalékos csökkentése érhető el - fejtette ki Peter Bakker.

forrás: MTI




Weboldalfejlesztés: SimiSoma