[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Jelentősen emelkedtek a munkáltatói befizetések az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárnál

Feltöltve: 2016. 02. 11

Csaknem 440 millió forint adományt utaltak munkavállalóik számára a vállalatok tavaly az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztáron keresztül, egy év alatt több mint 84 százalékkal nőtt a nyugdíjcélú munkáltatói hozzájáruláson felül nyújtható adományok összege - derült ki a nyugdíjpénztár év végi értékelőjéből.
 


Az MTI-hez kedden eljuttatott összegzés szerint az eseti, vagy rendszeres jelleggel nyújtott adományok népszerűségét mutatja, hogy a tavalyi összeg meghaladta a korábbi három évben folyósított adományok összértékét.

A nyugdíjpénztár szerint a vállalatok körében nem csak az adó- és költségelőnyök miatt, de a munkavállalók lojalitásának és pénzügyi tudatosságának növelése érdekében is hasznos ez a béren kívüli juttatás.

Az évértékelőből kiderült az is, hogy tavaly 6 milliárd forintnyi önkéntes nyugdíjpénztári befizetéssel támogatták dolgozóikat a munkáltatók. A tagok száma 2015-ben több mint 219 ezerre nőtt és az összesített tagbefizetések 15 százalékkal növekedtek.

Nagy Csaba, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a munkavállalók megértették, hogy az állami nyugdíj nem lesz elegendő ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, napi anyagi gondoktól mentes hétköznapokat tudjanak teremteni. Egyúttal a munkáltatók részéről is megvan a törekvés, hogy ne csak az azonnal elkölthető juttatásokat biztosítsák munkavállalóik részére - jegyezte meg.

forrás: MTI




Weboldalfejlesztés: SimiSoma