[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

NAV: elektronikus értesítőt vagy egységcsomagot küldenek az szja-bevalláshoz

Feltöltve: 2016. 02. 11

Több mint 792 ezer elektronikus bevallási értesítőt, és 3 millió 245 ezer bevallási egységcsomagot küldenek postán a napokban a személyi jövedelemadó (szja) bevalláshoz - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.


A közlemény szerint a bevalláshoz útmutatást ad a NAV új szja aloldala.

A tájékoztatás szerint február elsejéig bevallási nyilatkozattal kérhető a munkáltatótól kapott nyomtatványon vagy a NAV honlapjáról letölthető 15NY31 jelű nyilatkozaton, hogy az adóhivatal készítse el az szja-bevallást. Ezzel a lehetőséggel azok élhetnek, akiknek tavaly kizárólag munkáltatóktól származó jövedelmük volt, kedvezményeket nem vesznek igénybe és az 1+1 százalékot kivéve adójukról nem rendelkeznek - közölte a NAV.

Bevallási egységcsomagra azok számíthatnak, akik tavaly maguk nyújtották be személyijövedelemadó-bevallásukat, vagy az adóhivatal rendelkezésére álló adatok alapján 2015-ben bevallásköteles jövedelemre tettek szert.

Az a 2 millió 272 ezer ember, aki tavaly a NAV internetes honlapjáról letölthető programmal készítette el, majd nyomtatás után postán küldte be bevallását, tájékoztató levelet és válaszborítékot kap, míg 973 ezren teljes nyomtatványgarnitúrát vehetnek kézhez a hónap végéig - közölték. Az egységcsomag tartalmától függetlenül választhatók a különböző bevallási formák, így bárki - aki a jogszabályi feltételeknek megfelel - tehet akár bevallási nyilatkozatot is.

A több mint 792 ezer ügyfélkapuval rendelkező adózót elektronikus formában értesíti a NAV, az internetes tárhelyükre helyezi a bevallás kitöltéséhez szükséges információkat.

forrás: MTI




Weboldalfejlesztés: SimiSoma