[Ügyefeleinknek] | Magyar | English

Ingyenes előadásokkal segítik a magyar kkv-k digitális fejlődését

Feltöltve: 2016. 12. 01

Ingyenes előadásokkal segítik a kis- és középvállalkozások (kkv) digitális fejlődését a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által életre hívott Modern Vállalkozások Programja! - Vállalkozz digitálisan! projekt, mert a magyar cégek jelentős digitális hátrányban vannak az európai versenytársaikhoz képest.


A kamara MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a projektet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásával megvalósító konzorcium tagjai a kamara mellett az Informatika a Társadalomért Egyesület és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség.

A program 2016 tavaszán indult egyebek között díjmentes infokommunikációs tanácsadást és auditot nyújtanak a cégeknek, különös tekintettel a tájékoztatásra a rendelkezésre álló pályázati forrásokról. A kkv-k számára országszerte 127 információs napot rendeznek. Eddig megrendezett 59 információs napra több mint 3000 vállalkozó regisztrált.

A programban a 27 IKT tanácsadó eddig több mint 2300 cégvezetőnek nyújtott tanácsadást és végezte el az auditálást. A vállalkozások több mint 50 százaléka a javasolt fejlesztések bevezetését követően megkapta a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést - közölték.

Az informatika audit rávilágít arra, hogy a magyar cégeknek iparágtól függetlenül van még hova fejlődniük IT területen. Nem használják tudatosan a digitális eszközök kínálta lehetőségeket, ezzel jelentős digitális hátrányba kerülhetnek európai uniós versenytársaikkal szemben - írták.

forrás: MTI 




Weboldalfejlesztés: SimiSoma